Volledig scherm
© Thinkstock

A2-verband voelt voor raad Heeze-Leende als 'werken met de rem erop'

HEEZE-LEENDE - De samenwerking met de beide overige A2-gemeenten Cranendonck en Valkenswaard voelt voor veel fracties in Heeze-Leende als 'werken met de rem erop'. Van Heeze-Leende mogen de drie gemeenteraden dit of volgend jaar al over een eventuele ambtelijke fusie of herindeling overleggen.

Burgemeester Paul Verhoeven zei, maandag tijdens de raadsvergadering, het niet prettig gevonden te hebben dat collega's van 'grotere gemeenten' in hun nieuwjaarsredes uitspraken deden over regionale samenwerking. Zonder namen te noemen, doelde hij op de discussie over een mogelijke herindeling van Zuidoost-Brabant in drie of vier gemeenten.

Die grootschalige herindeling speelde op de achtergrond ook mee bij de discussie in de gemeenteraad van Heeze-Leende over het toekomstperspectief van de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten.

Eerder sprak de gemeenteraad van Heeze-Leende al de ambitie uit door te willen groeien naar een ambtelijke fusie van de drie gemeenten. Echter Valkenswaard en Cranendonck gaan de komende twee jaar eerst de huidige afgesproken samenwerking verder invoeren. Na het bepalen van de resultaten willen ze op zijn vroegst in oktober 2018 doorpraten over een eventuele verdere uitbreiding van de samenwerking.

Een meerderheid van de gemeenteraad Heeze-Leende wilde hier al eerder met de collega's van beide buurgemeenten over praten.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement