Volledig scherm
Joost van den Heuvel en Maaike van Breugel.

ABHL-raadsfractie Heeze-Leende uitgebreid met twee fractievertegenwoordigers

HEEZE-LEENDE -  De gemeenteraadsfractie Algemeen Belang Heeze-Leende (ABHL) is uitgebreid met twee fractievertegenwoordigers. Uit Sterksel schuift Maaike van Breugel aan en uit Heeze komt Joost van den Heuvel. Ze volgden recent de bestuurlijke oriëntatiecursus Politiek Actief van de drie A2-gemeenten.

De gemeenteraad stemde maandagavond in met hun benoeming. Afwisselend zal één van beiden de fractievoorzitter Harrie Scheepers begeleiden tijdens de Rondetafelgesprekken. In raadsvergaderingen blijft de eenmansfractie alleen vertegenwoordigd door Scheepers zelf. Hij komt ook uit Heeze.

Beide nieuw benoemde fractievertegenwoordigers staan volgens Harrie Scheepers straks ook op de ABHL-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. "Alleen de volgorde is nog niet definitief. Waarschijnlijk zal ik lijstaanvoerder zijn. Maar ook dat moet nog besloten worden door ons partijbestuur", aldus Scheepers.

De fractieleider bevestigt dat er nog geen verkiezingskandidaten uit Leende zijn: "We hebben heel graag mensen uit Leende erbij en zijn ook op zoek. Ze moeten echter wel in het politieke profiel van onze partij passen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Cranendonck e.o.