Volledig scherm
Joost van den Heuvel en Maaike van Breugel.

ABHL-raadsfractie Heeze-Leende uitgebreid met twee fractievertegenwoordigers

HEEZE-LEENDE -  De gemeenteraadsfractie Algemeen Belang Heeze-Leende (ABHL) is uitgebreid met twee fractievertegenwoordigers. Uit Sterksel schuift Maaike van Breugel aan en uit Heeze komt Joost van den Heuvel. Ze volgden recent de bestuurlijke oriëntatiecursus Politiek Actief van de drie A2-gemeenten.

De gemeenteraad stemde maandagavond in met hun benoeming. Afwisselend zal één van beiden de fractievoorzitter Harrie Scheepers begeleiden tijdens de Rondetafelgesprekken. In raadsvergaderingen blijft de eenmansfractie alleen vertegenwoordigd door Scheepers zelf. Hij komt ook uit Heeze.

Beide nieuw benoemde fractievertegenwoordigers staan volgens Harrie Scheepers straks ook op de ABHL-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. "Alleen de volgorde is nog niet definitief. Waarschijnlijk zal ik lijstaanvoerder zijn. Maar ook dat moet nog besloten worden door ons partijbestuur", aldus Scheepers.

De fractieleider bevestigt dat er nog geen verkiezingskandidaten uit Leende zijn: "We hebben heel graag mensen uit Leende erbij en zijn ook op zoek. Ze moeten echter wel in het politieke profiel van onze partij passen."

  1. Slaaparts werkt aan simpeler maken van onderzoek naar ernstige slaapstoornissen

    Slaaparts werkt aan simpeler maken van onderzoek naar ernstige slaap­stoor­nis­sen

    EINDHOVEN - Hij noemt het 'de droom van een somnoloog', ofwel slaaparts. Sebastiaan Overeem (40) spreekt vrijdag zijn inaugurele rede uit als hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij gaat zich met een groep promovendi, onderzoekers en artsen bezighouden met het verkleinen en versimpelen van sensoren en meetinstrumenten die moeten verklaren wat er aan de hand is met mensen met ernstige slaapstoornissen.

Cranendonck e.o.