Volledig scherm
De supermarkt van Albert Heijn in het centrum van Heeze © Kees Martens

AH in Heeze blijft zoeken naar alternatieven

HEEZE - Ondanks de verhuisplannen die niet doorgaan, blijft Albert Heijn in Heeze gevestigd. Ondernemer Joris Boonaerts ziet mogelijkheden voor een verbouwing op de bestaande plek, maar zegt ook nog een andere locatie op het oog te hebben.

Boonaerts heeft nog geen contact gehad met het college met B en W van Heeze- Leende over het niet doorgaan van de verhuizing van zijn AH-vestiging naar het terrein bij het kruisgebouw en de oude brandweerkazerne. „Een ambtenaar heeft me een spoedig gesprek met het college beloofd. Ik wil eerst weten waarom het plan op die plek niet haalbaar is voor ik echt kan reageren”, aldus Boonaerts

De streep door de rekening betekent volgens hem zeker niet het einde van de AH-vestiging in Heeze: „We gaan gewoon door met kijken in het dorp wat mogelijk is voor een acceptabele prijs. Ik heb de best lopende supermarkt van Heeze. Collega-ondernemers zijn allemaal jaloers op mij.”

Maximale
Over een alternatieve locatie wil de ondernemer nog niets kwijt: „Ik heb wel een idee, maar dat ga ik nog niet naar buiten brengen. Er is ook nog de mogelijkheid om op onze huidige locatie een nieuwe supermarkt te maken. De winkel is van 2000 en de koelingen begeven het bijna. Langzamerhand zijn we alles aan het vervangen. Dan moeten we één keer in het geheel vernieuwen”, vindt Boonaerts. Een uitbreiding van het winkeloppervlak lijkt hem moeilijk. „Ik denk dat we na de aanpassing vorig jaar wel het maximale uit onze ruimte gehaald hebben. Maar we gaan dan gewoon een nieuwe AH neerzetten met een andere indeling, een grotere versafdeling bijvoorbeeld.”

Een dergelijke verbouwing zou in maart 2018 klaar kunnen zijn, schat hij. Hij laat in het midden welke optie de grootste kans maakt: „Maar ik hoop dat de gemeente verder mee blijft werken. Ze zijn me wel iets verschuldigd.”

Boonaerts overweegt geen juridische stappen. „Ik heb tijd, energie en geld geïnvesteerd in plannen die we samen hebben aangedragen. Maar ze zijn geen verplichtingen aangegaan met mij.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Cranendonck e.o.