Volledig scherm
© Bert Jansen

Auto brandt volledig uit in Leende, ook schade aan woning

LEENDE - Aan de Strijperstraat in Leende is in de nacht van zaterdag op zondag een auto in vlammen opgegaan. De woning waarvoor de auto stond raakte beschadigd. De bewoonster kon tijdig uit haar huis vluchten. Er zijn geen gewonden gevallen.

De bewoonster lag te slapen en werd wakker van harde knallen. De vrouw, die aan de voorkant van de woning sliep, zag haar auto in brand staan. Een passerende beveiliger die net van een alarmmelding kwam, zag de brandende auto en waarschuwde de hulpdiensten.

Quote

Ik kon in de hectiek de sleutels niet vinden.

Bewoonster

Toen die arriveerden, zagen de brandweermannen dat de vrouw nog in de woning was. ,,Ik heb altijd gezegd: als er bij mij brand is ben ik zo buiten. Niet dus. Ik kon in de hectiek de sleutels niet vinden. En op dat moment sloegen de vlammen tegen het voorraam'', vertelt de bewoonster achteraf. Uiteindelijk kon ze via de achterzijde de woning verlaten. 

Volgens de vrouw had ze de hele dag niet met de auto gereden.

Warmtemeting

De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur ook oversloeg naar de woning. De luifels en de kozijnen stonden in brand en even leek het erop dat het vuur onder de dakpannen zat. Met een warmtemeting kon de brandweer vaststellen dat er alleen maar de rook onder de pannen zat.

De buitenkant van de woning is door de brand flink beschadigd. Binnen bleef de schade beperkt tot rookschade. De auto brandde volledig uit.

De  politie sluit brandstichting niet uit en onderzoekt de brand.