Volledig scherm
Het Centrumplan Leende gezien vanaf het terras van herberg De Scheuter op de Markt

Belangengroepen zijn vertrouwen in college kwijt over Centrumplan Leende

LEENDE - De gezamenlijke Leendse belangengroepen zijn het vertrouwen in het collega kwijt wat betreft het Centrumplan Leende. Als de gemeenteraad op 23 januari het plan in de huidige vorm goedkeurt willen de belangengroepen in beroep gaan bij de Raad van State.

De druppel die bij hen de emmer deed overlopen was het afzeggen van een recente gespreksafspraak door het college van Heeze-Leende. Daar zou het convenant van de belangenbehartigers besproken worden, met de bezwaren tegen het plan en door de groepen bedachte oplossingen. In overleg met B en W was zelfs al een mediator als onpartijdige voorzitter uitgenodigd.

Het samen optreden van alle Leendse belangenbehartigers heeft een reden. "We willen als collectief optrekken om geen misvattingen te laten ontstaan en te voorkomen dat we tegen elkaar worden uitgespeeld", legt Henk Simkens van Gebruikerscollectief De Meent uit. Hij erkent dat daaruit geen vertrouwen in B en W spreekt.

Toch willen de groepen nog steeds graag hun grieven met het college bespreken. Ze zeggen ook compromissen te willen sluiten.

Cranendonck e.o.