Volledig scherm
Koning Filip en koningin Mathilde van België brengen een bezoek aan Eindhoven. © archieffoto anp/Robin Utrecht

Belgisch koningspaar sluit staatsbezoek af in Heeze

HEEZE - Het Belgische koningspaar sluit hun driedaags staatsbezoek aan Nederland op woensdag 30 november af in Heeze. Namens de Nederlandse regering zal minister Melanie Schultz van Haegen op Kasteel Heeze officieel afscheid nemen van koning Filip en koningin Mathilde.

Het paar komt rond 16.00 uur aan op het kasteel en zal om 16.50 uur weer vertrekken na het afnemen van de erewacht van de Koninklijke Luchtmacht.

Het landgoed rond het kasteel zal deze dag om veiligheidsredenen afgesloten zijn.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Cranendonck e.o.