Volledig scherm
© Thinkstock

Bewoners Leende geven kermis weer een 'ziel'

LEENDE - Zondagmiddag 21 augustus half drie: op een druilerige markt in Leende spiegelt de bonte kermisverlichting in de plassen van een verlaten plein. Een halfuur later maakt de regen plaats voor een aarzelend zonnetje en geven de toestromende Leendenaren hun jaarlijkse kermis weer een 'ziel'.

Het marktplein vult zich met jeugd voor de botsauto's en rups, terwijl ouders, opa's en oma's met de kleintjes vooral richting draaimolen, touwtrekken en de eendjesjacht trekken.

Ook de terrassen kennen hun eigen doelgroepen. Waarbij de jongeren de voorkeur geven aan de hangtafels bij de dj op het aangrenzende Meentplein en de rest bij dorpsherberg De Scheuter aanschuift. Kortom: Leende viert graag kermis, maar liefst met droog weer en ieder op zijn eigen manier.

Lees het hele verhaal in het ED van maandag of in de digitale krant.

  1. Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden
    Interactieve graphic

    Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden

    EINDHOVEN - Van de vijf grootste gemeenten in Nederland kampt Eindhoven met de meeste leegstand van winkelpanden. Daar staat 10% van het winkeloppervlak leeg. Grote boosdoener is het 15.000 vierkante meter tellende pand van V&D dat in 2016 sloot. Ook Helmond kampt met veel leegstand (11,5%). Koploper in de regio is Reusel-De Mierden waar 26 procent leegstaat. Tussen 2009 en 2010 steeg het leegstandspercentage daar van 2,4 procent naar 20,2 procent.

Cranendonck e.o.