Volledig scherm
Jan Sobecki van restaurant Tribeca met zijn team. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Boreas-opvolger Tribeca uit Heeze gooit hoge ogen bij Michelin-sterrenregen

AMSTERDAM/HEEZE - "Dit kan he-le-maal niet. We zijn echt nog lang niet klaar." Het zijn de woorden van een chefkok die net heeft gehoord dat ie twee Michelin-sterren krijgt. Jan Sobecki van restaurant Tribeca in Heeze staat er wat beduusd bij op het podium in het DeLaMar-theater in Amsterdam. Op vier dagen na is Tribeca vier maanden open. Vier maanden, en nu al twee sterren.

"Op de derde dag na de opening zat daar bij de lunch ineens Werner Loens.'' En elke topkok weet dan genoeg: de Michelin-inspecteur is binnen.

Maar Tribeca maakt vanaf het prille begin in augustus indruk. Jan Sobecki en zijn vrouw Claudia namen eerder dit jaar tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze over. Sobecki kookte tot mei van dit jaar in Chapeau in Bloemendaal waar hij ook al twee sterren had. Maar sterren stop je niet in verhuisdoos, die moet je bij 's wereld bekendste restaurantgids elke keer verdienen.

Smaakmakers
Toch heeft Sobecki wel op iets gerekend: ,,Een ster. Dat wel. Maar twee, nee echt niet", zegt de uit Helmond afkomstige kok tegen een van de camera's die zich op het horeca-echtpaar stort. Ze zijn de smaakmakers van deze sterrenuitreiking omdat ze 'vanuit het niets' twee sterren krijgen.

Alle sterrenzaken in de regio hebben hun vermeldingen behouden. Dat geldt voor De Treeswijkhoeve in Waalre, De Lindehof in Nuenen (beide twee sterren) en De Karpendonkse Hoeve, Zarzo, Wiesen, Avant-Garde Van Groeninge (in Eindhoven) en Wollerich in Sint-Oedenrode (allen een ster) .

Cranendonck e.o.