Volledig scherm
Prins Thijs d'n Urste tijdens de optocht vorig jaar in Kraaienland. © Ton Spoelder

Boycot oud-prins Thijs d'n Urste op scepter en in Kraaienkrant

HEEZE Commotie in Kraaienland. In het overzicht van oud-prinsen in de carnavalskrant, op de website van De Kraaienvangers én op de scepter van prins Antoin Delphino d'n Urste is één naam weggelaten: die van Thijs Verleg, de prins van vorig jaar. 

Er is geen sprake van een fout. Verleg wordt bewust niet vernoemd, maar de reden blijft onduidelijk. 

Zwaar teleurgesteld

De oud-prins zegt 'heel zwaar teleurgesteld' te zijn. ''Vorig jaar verliep al heel turbulent voor mij. En dan krijg je ook dít er nog eens overheen." Verleg refereert aan het incident op carnavalszaterdag 2017, toen een Poolse man hem in zijn kruis stompte en Verleg tijdelijk uitschakelde. Een maand later werd prins Thijs door De Kraaienvangers afgezet, maar dit zou niets te maken hebben gehad met de vuistslag. 

De club heeft nooit willen vertellen waarom Verleg aan de kant werd geschoven. En ook nu weer hult voorzitter Wim Willems zich in stilzwijgen: ,,Dat boek is helemaal dicht. Ik ga hier niet op in", is het enige dat hij kwijt wil. 

Voor Verleg is het boek echter nog niet uit: ,,Dit raakt me enorm", zegt hij. ,,Carnaval zou juist een feest van verbroedering en verdraagzaamheid moeten zijn." Voor Verleg is het reden om vrijdag niet aanwezig te zijn bij de traditionele uitreiking van de herinneringssleutel door de burgemeester. ,,Dat sleuteltje krijg ik op een later moment. Daarvoor is al een afspraak gemaakt."  

Boycot

De boycot valt ook op social media niet in goede aarde. Zelfs de politiek bemoeit zich er mee: ,,Een kwalijke zaak", vindt Geert Verzijden van de Lokale Liberale Partij. "Echt heel sneu voor deze jongen. Wat heeft hij in hemelsnaam fout gedaan? En waarom blijft de vereniging hier zo in hangen? De club diskwalificeert zich hiermee. Laten we gewoon gezellig carnaval vieren met z'n allen." 

Ook Jan Verberne van carnavalsvereniging De Akkertoeters heeft weinig goede woorden over voor het onvermeld laten van prins Thijs d'n Urste. ,,Dit is niet netjes. Het bestuur mag wel eens gaan nadenken over waar men mee bezig is." 

Volledig scherm
De scepter van prins Antoin Delphino d'n Urste.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement