Brabantsedag Heeze maakt bijzondere commercial: Zondag gaat het gebeuren!

VideoHEEZE - Een commercial van de Brabantsedag, met wagenbouwer Dirk van Gaal in de hoofdrol, scoort goed op social media en nieuwssites. Het clipje, dat geïnspireerd is op een commercial van de Staatsloterij, is al tienduizenden keren bekeken, meldt de Stichting Brabantsedag.

De gelijkenis is treffend. Als twee druppels water lijkt Van Gaal, lid van de gelijknamige vriendenkring, op de acteur in het reclamespotje van de Staatsloterij. Daarin is een bouwvakker te zien die op de bouwplaats, al lopend achter een kruiwagen, wegdroomt bij een mogelijke miljoenenprijs: 'De tiende kan het gebeuren'. 

"Gisteren stond mijn telefoon roodgloeiend en kreeg ik het een na het andere appje. De verwarring is groot: veel mensen denken dat ik ook zit in het spotje van de Staatsloterij", vertelt de 36-jarige wagenbouwer. 

Quote

Hé Dirk, bende gij da op tv?

Dirk van Gaal

"Het is rond november vorig jaar al begonnen. Mijn collega's zagen het filmpje van de Staatsloterij en vroegen: hee Dirk, bende gij da op tv? Ik was zelf ook verrast over de gelijkenis. Ik heb het fimpje toen op Facebook gezet, en kreeg daarop weer heel veel reacties. Onder anderen van Jasper de Bruijn van Omroep Brabant. Hij zei: is het niet lachen als we die commercial namaken, maar dan voor de Brabantsedag?"

Kruiwagen

Zo gezegd, zo gedaan. In de commercial loopt Dirk -net zoals zijn voorbeeld- vrolijk dagdromend achter een kruiwagen, maar dan op de bouwplaats van Vriendenkring Van Gaal. Het clipje eindigt met de tekst 'Zondag gaat het gebeuren...'.

Zelf was hij ook met stomheid geslagen over de sterke fysieke overeenkomsten met zijn dubbelganger. ,,Zo'n lookalike kom je zelden tegen, heel apart om te zien", vindt Van Gaal. Nee, in het echie heeft hij zijn 'tweelingbroer' nog niet ontmoet. ,,Een meet and greet zou leuk zijn."

Het clipje kwam tot stand met 'welwillende medewerking' van de Staatsloterij, meldt woordvoerster Marie-José Dekkers van de Brabantsedag. ,,En gisteren kregen we een heel complimenteuze mail van Staatsloterij." 

Volledig scherm
De set van 'Zondag gaat het gebeuren'. © Dennis Faro