Volledig scherm
PREMIUM
De woning aan de Fabrieksstraat in Budel die in de nacht van zondag op maandag meerdere keren werd geraakt door kogels. © Bert Jansen

Budelse familie doelwit van twee aanslagen

Budel/Leende - Twee aanslagen in twee nachten. Iemand heeft het duidelijk gemunt op een Budelse familie. Niet alleen werd de woning van een echtpaar aan de Fabrieksstraat zondagnacht beschoten, een nacht eerder vatte de auto en woning van hun (schoon)moeder al vlam aan de Strijperstraat in Leende. Niemand raakte gewond. Maar dat was zowel in Budel als in Leende meer geluk dat wijsheid. De slachtoffers zeggen geen idee te hebben waar het geweld vandaan komt.

De aanslag op de woning aan de Fabrieksstraat rond 03.15 uur was waarschijnlijk bedoeld als zwaar dreigement. Maar de schutter of schutters speelden meer met levens dan ze wisten. De kogels door het rolluik en het woonkamerraam kwamen akelig dichtbij. ,,We lagen op de bank. We waren in slaap gevallen voor de tv", zegt de man des huizes. ,,We zaten allebei onder het glas." Het huis is minimaal zes keer beschoten, zegt hij. In het midden van het raam zitten de kogelgaten vlak bijeen.