Volledig scherm
Het Centrumplan Leende gezien vanaf het terras van herberg De Scheuter op de Markt

Burgemeester Paul Verhoeven: Waken voor negativiteit centrumplan Leende

LEENDE - Het gemeentebestuur van Heeze-Leende moet er voor waken veroorzaker te worden van een mogelijk niet doorgaan van het Centrumplan Leende. Dat vond burgemeester Paul Verhoeven in zijn toespraak maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in gemeenschapshuis De Meent in Leende.

Burgemeester Verhoeven zei het jammer te vinden dat bij het centrumplan de indruk ontstaat dat gemeentebestuur en belangengroepen in Leende lijnrecht tegenover elkaar zouden staan. Hij herinnerde daarbij aan de deadline van 1 juli, wanneer er een goedgekeurd plan moet liggen. Anders mogen de betrokken woningcorporaties door overheidsmaatregelen het centrumplan niet meer realiseren. ,,Ik betreur het dat we door de landelijke overheid onder een haast onmogelijke tijdsdruk worden geplaatst. Dat doet geen recht aan wederzijdse inspanningen van gemeente en belangengroepen uit Leende”, aldus Verhoeven.

,,Het gemeentebestuur zal vooral alert moeten zijn dat we niet de veroorzaker worden van het niet door kunnen gaan van het project. Geen gemakkelijke opgave voor onze gemeenteraad om binnen dat spectrum keuzes te maken.” Hij verwees daarmee naar de komende raadsvergadering op 23 januari, als de gemeenteraad een beslissing moet nemen over het gewijzigde bestemmingsplan Centrumplan Leende.

Lees meer in de papieren krant van dinsdag of via de e-paper.

Cranendonck e.o.