Volledig scherm
© xxx

Chijnsgoed gaat afval Bruekers zelf afvoeren

STERKEL - Bedrijvenpark Chijnsgoed gaat enorme hoeveelheid afval die 'afvalcowboy' Wim Bruekers heeft achtergelaten in Sterksel zelf verwerken en afvoeren. Maar dat kan nog wel even duren. 

Bedrijvenpark Chijnsgoed (voorheen Reiling) in Sterksel gaat ruim anderhalf miljoen kilo wegkwijnend afval van de omstreden Nederweertse ondernemer Wim Bruekers zelf verwerken en afvoeren. De directie van het bedrijvenpark heeft dat laten weten in antwoord op vragen over de illegale opslag.

Vorige week werd bekend dat bij Chijnsgoed in Sterksel op een oppervlakte van een half voetbalveld vaten en bigbags met metaalhoudend materiaal in de buitenlucht staan. Het afval komt van Bruekers en mocht er maximaal een jaar staan maar die termijn is inmiddels ruimschoots overschreden, zegt de provincie die dreigt met hoge dwangsommen.

Situatie

Een verslag van een controle van de Omgevingsdienst in april laat aan de verbeelding niets over en maakt duidelijk waarom de provincie de situatie wil beëindigen. Foto’s tonen roestende vaten, aangetaste bigbags en vervuild regenwater. Controleurs schrijven bovendien dat er al diverse keren is gevraagd om het afval adequaat op te slaan om te voorkomen dat het afval zich via regenwater verspreidt.

De 54-jarige Bruekers staat sinds vorig jaar in de schijnwerpers omdat hij de opslag van afval in Helmond en Maasbracht uit de hand liet lopen. Bij Chijnsgoed huurde hij buitenterrein om afval op te slaan en zelf te verwerken maar door een faillissement en bevroren banktegoeden lukt dat niet meer.

Opbrengst

Chijnsgoed onderzoekt de mogelijkheden om het afval zo rendabel mogelijk te verwerken. Met de opbrengst hoopt de directie de onbetaalde huur te kunnen compenseren. Of de opbrengst voldoende is, durft het bedrijf nog niet te zeggen. Het is ook nog onduidelijk wanneer de verwerking of afvoer kan beginnen. ,,Wij nemen de regie over en hebben er zelf alle belang bij om vaart in het proces te houden’’, benadrukt directeur Peter-Alexander Driessen in zijn schriftelijke reactie.

Chijnsgoed zegt dat het gaat om vaste stoffen die hoogwaardige metalen bevatten en benadrukt dat de zakken en vaten staan opgeslagen op vloeistofdichte vloeren. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Cranendonck e.o.