Volledig scherm
Sterksel en omgeving. © Ronald Otter

College Heeze-Leende wil meterprijs van bouwkavels Sterksel verlagen

STERKSEL Twaalf bouwkavels aan  het Domein in Sterksel worden, als het aan het college ligt, tegen een lagere prijs verkocht dan voor bouwgrond op deze locatie geldt. Eind 2016 besloot de raad om de kavels te verkopen tegen een prijs van 323 euro per meter. Er ligt nu een bod van 300 euro per meter. 

Dat bod is gedaan door Planburo Tummers. De projectontwikkelaar uit Maarheeze wil een optie van achttien maanden op de kavels met een totaal oppervlak van 4500 vierkante meter. Als de gemeenteraad akkoord gaat, betekent dat een minderopbrengst van ruim een ton.  

Het college verdedigt die lagere opbrengst met de constatering dat de verkoop van de resterende bouwkavels moeizaam verloopt. B en W willen daarom graag in zee gaan met Tummers. De opbrengst mag dan minder zijn, volgens het college is er nog altijd sprake van een marktconforme grondprijs. De gemiddelde meterprijs van kavels in de nieuwe wijk Kloostervelden ligt op 248 euro.

Looptijd van een jaar

Het gemeentebestuur wil vaart zetten achter de bouw en een optie van achttien maanden gaat B en W net iets te ver. De overeenkomst krijgt daarom in eerste instantie een looptijd van een jaar. Eventueel kan deze nog met een halfjaar worden verlengd. 

Binnen twee maanden na het gemeenteraadsbesluit -de raad vergadert hierover in zijn eerstvolgende vergadering op 26 februari- moet Tummers een principe-bouwplan hebben ingediend. Binnen een halfjaar moeten bovendien de te bouwen woningen via een makelaar in de verkoop zijn genomen. 

Mocht de ontwikkelaar de grond uiteindelijk tóch niet afnemen, dan moet het bedrijf een boete betalen van vijfduizend euro; een symbolisch bedrag aldus het college, 'om te laten zien dat Planburo vertrouwen heeft in de plannen'. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement