Volledig scherm
Poging tot het opspuiten van een ijsbaan bij voetbalclub DOSL mislukt. Organisatie sluit nieuwe poging niet uit. © DOSL

Dooi verpest schaatsbaan Leende

LEENDE - Ieder jaar als het even vriest, beginnen enkele Leendenaren al met een kriebel naar het weerbericht te kijken. Want na het succes van de schaatsbaan in 2013 op een van de voetbalvelden bij DOSL, heerst er ieder jaar de hoop op een tweede editie.

Vanaf vorige week donderdag is er met man en macht gewerkt om een veld om te toveren tot een volwaardige schaatsbaan. Met een groep van meer dan tien man is dag en nacht water gespoten en gecontroleerd maar helaas heeft de dooi het schaatsfeestje vooralsnog verpest. ,,Na veelvuldig water opspuiten was er uiteindelijk maar een driekwart-schaatsbaan", zegt Ad van Doorn. ,,Als het in de nacht van maandag op dinsdag iets harder gevroren had, dan bestond er een goede kans dat het door kon gaan. Maar helaas heeft het niet zo mogen zijn." Hij is samen met onder meer Niek Liebregts, Ralf van der Palen, Kevin Thijssen en Jeroen van den Heuvel initiatiefnemer van de baan.

De activiteit was in 2013 een doorslaand succes maar sindsdien zijn de winters te mild geweest om een poging te wagen om de eerste editie te overtreffen ,,Als het lukt heb je een topactiviteit", zegt Van Doorn met weemoed. ,,Door de verlichting kun je er ook 's avonds schaatsen en je hebt alle faciliteiten van de voetbalclub bij de hand zoals kleedkamers en de sportkantine."

Voor de baan zou een entree van twee euro worden gevraagd en alle inkomsten komen ten goede aan de voetbalclub. De organisatie sluit niet uit dat ze nog een tweede poging zullen doen. ,,Misschien als het in februari of maart nog flink gaat vriezen dat we nog een poging wagen. Maar dan moeten de vooruitzichten wel iets beter zijn."

Cranendonck e.o.