Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Extra controles Leende en Maarheeze: 120 boetes in uur tijd

MAARHEEZE/LEENDE - Sluipverkeer dat de vastlopende A2 vermijdt en door kernen scheurt, zorgt voor veel overlast. Politie controleert extra in Leende en Maarheeze.

Meer dan 120 boetes deelde de politie dinsdag uit in een uur tijd. Maar het doel van de extra controles door de politie is het sluipverkeer aanpakken dat nog altijd massaal de drukke A2 mijdt en in Leende en Maarheeze voor veel overlast zorgt.

Maatregelen
De gemeente Heeze-Leende heeft in de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen om de sluiproutes oninteressant te maken zoals eenrichtingswegen, verkeersremmende maatregelen en verbodsborden. Maar de druk op de snelweg is zo groot dat het niet het gewenste effect lijkt te hebben. Volgens wijkagent Henk van den Berg is het dweilen met de kraan open. "De verbodsborden worden massaal genegeerd zelfs als we er met een politieauto bij staan. Sommige weggebruikers zijn zelfs al meerdere keren voor dezelfde overtreding bekeurd."

Groote Bleek
De controles vinden plaats op de Margrietlaan en Dorpstraat in Leende en bij afslagen in Maarheeze. Ook zijn bestuurders beboet die te snel over de parkeerplaats van de Groote Bleek reden om de file te ontwijken. Wij hebben helaas niet genoeg mankracht om elke dag controles uit te voeren maar zullen dat de komende tijd wel vaker doen."

Cranendonck e.o.