Volledig scherm
Ravage na ongeval in Heeze © Bert Jansen

Flinke ravage na ongeval in Heeze, auto's en lantaarnpaal geramd

HEEZE - Bij een ongeval op de Geldropseweg in Heeze zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.00 uur meerdere auto's beschadigd geraakt, doordat een chauffeur de macht over het stuur verloor. De chauffeur reed in een BMW die uit de richting Geldrop kwam. Hij ramde een lantaarnpaal, vloog door een hek en botste op twee geparkeerde auto's.

De bestuurder en zijn bijrijdster zijn beide naar het ziekenhuis gebracht. Daarna heeft de politie een blaastest afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

De bestuurder zei dat hij de macht over het stuur verloor, nadat zijn lens uit was gegaan.

De ravage is groot. Twee auto's zijn total loss en een derde raakte flink beschadigd. De auto heeft meer dan honderd meter hard over het fietspad gereden, volgens een getuige. De chauffeur wilde eigenlijk niet dat de hulpdiensten gealarmeerd werden, maar de getuige vond dit wel nodig aangezien de man een flinke wond had.

Een bergingsbedrijf heeft de auto waarin gereden werd meegenomen. De andere auto's worden zondag geborgen. De gemeente heeft de elektriciteit van de lantaarnpaal afgesloten.

Volledig scherm
Ravage na ongeval in Heeze © Bert Jansen

Cranendonck e.o.