Volledig scherm

Fusie dames DOSL en RKSV Heeze

HEEZE-LEENDE - De verenigingen RKSV Heeze en DOSL uit Leende spelen het meisjes- en vrouwenvoetbal vanaf dit seizoen in gefuseerde teams. Beide clubs vullen elkaar zodanig aan, dat ze samen zeven of acht volwaardige teams kunnen vormen.

De fusieteams zullen aan de competitie meedoen onder de naam RKSV Heeze-DOSL. Deze samenwerking tussen beide verenigingen heeft vooral te maken met de leeftijdsopbouw van de meisjesteams. Zo voetbalden bij DOSL de wat oudere meisjes met de jongens mee, omdat er te weinig meiden waren voor een compleet team.

Volgens DOSL-voorzitter Alex van Balen vullen beide verenigingen elkaar prima aan. ,,Wij hebben veel jonge meisjes van acht tot vijftien jaar en bij Heeze is het net andersom. Daar hebben ze vooral zeventien tot negentienjarige meiden. Als we samengaan, sluit dat mooi aan en krijgen we een goede opbouw in leeftijden."

Met de fusieteams hopen de verenigingen dat er van onderuit ook betere doorgroeimogelijkheden ontstaan naar de senioren en veteranen. En daarmee tevens een groei van de ledenaantallen.

Continuïteit

De samenwerking is bedoeld voor de lange termijn. ,,We hebben dit opgestart om jarenlang vooruit te kunnen en de vrouwen echt continuïteit te bieden. Maar de voetbalsters van RKSV Heeze blijven wel gewoon lid van Heeze en ook onze vrouwen blijven lid van DOSL", verduidelijkt Van Balen.

De wedstrijden worden bij toerbeurt in Heeze en Leende gespeeld. Ook de trainingen zullen op termijn om en om zowel op het DOSL-complex als de RKSV Heeze-accommodatie gegeven worden. Zelfs de eenmalige gemeentelijke startsubsidie van duizend euro wordt eerlijk tussen beide verenigingen gedeeld.

Rivaliteit

Hoe zit het dan met die aloude, misschien wat gecultiveerde, rivaliteit tussen de twee verenigingen uit de buurdorpen? Alex van Balen: ,,Als we tegen elkaar voetballen is er nog wel een derbyrivaliteit. Maar het eerste mannenelftal van Heeze voetbalt veel hoger dan dat van DOSL, dus dat speelt niet meer. De besturen en jeugdbesturen kunnen gewoon heel erg goed met elkaar optrekken. We hebben beide ook baat bij deze fusieteams."

Op de vraag of er mogelijk een algemene fusie van de clubs aan zit te komen, moet Van Balen hartelijk lachen: ,,Ik denk dat mijn collega in Heeze hetzelfde zou zeggen: nee."