Volledig scherm
© Flip Franssen

Gemeente Heeze-Leende: 'Verkeersoverlast De Bulders te overzien'

HEEZE-LEENDE - Volgens de gemeente Heeze- Leende is de extra verkeersdruk na de aanleg van de toekomstige woonwijk De Bulders te overzien. Dat blijkt uit antwoorden op ruim zestig inspraakreacties die voornamelijk gingen over de angst voor verkeersoverlast. Heeze

Ruim zestig zienswijzen werden ingediend op het voorontwerp van de toekomstige woonwijk De Bulders. In deze nieuwe wijk, die mede wordt aangelegd om het laatste stuk van de randweg om Heeze te financieren, moeten uiteindelijk 350 huur- en koopwoningen worden gebouwd.

Omwonenden zijn vooral bang dat dit zorgt voor verkeersoverlast. De gemeente erkent dat het ontwikkelen van een nieuwe woonwijk zorgt voor enige overlast. 'Maar deze overlast is niet van dien aard dat er sprake is van een onredelijke situatie', schrijft de gemeente in antwoord op de zienswijzen. 'De aanleg van de randweg dient als een oplossing voor de zware verkeersbelasting van vooral vrachtverkeer op het bestaande en daarvoor niet (goed) ingerichte wegennetwerk binnen het centrum van de kern Heeze.'

Kwaliteitsverbetering
Volgens de provincie Noord-Brabant zou het huidige plan niet zorgen voor kwaliteitsverbetering van het landschap. Volgens de gemeente voorziet het onder andere in de omzetting van ca. 17.000 vierkante meter agrarisch gebied in een groenbestemming en voldoet het daarom wel aan de eisen van de provincie. Daarnaast worden binnen het plangebied vijf tot tien Ruimte-voor-Ruimtewoningen gerealiseerd.

Het op enkele details gewijzigde plan ligt tot en met 9 november ter inzage. Tot die tijd kan men zienswijzen indienen.

De besluitvorming over de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is gepland voor de raadsvergadering van januari volgend jaar.

Cranendonck e.o.