Volledig scherm
Gemeente stuurt initiatiefnemers alternatief centrumplan Leende weg © René Manders

Gemeente stuurt initiatiefnemers alternatief centrumplan Leende weg

LEENDE - De initiatiefnemers van het alternatieve centrumplan hadden dinsdagavond goed en wel de informatieborden opgesteld of ze konden weer vertrekken. Hun stand stond vlak voor de ingang van de zaal in Herberg De Scheuter in Leende.

De gemeente Heeze-Leende hield er een druk bezochte inloopavond om de inwoners te informeren over het ontwerpbestemmingsplan. Aan allerlei tafels gaven ambtenaren uitleg over onder meer de indeling in het centrumplan van de multifunctionele accommodatie, de school en de omgeving.

Gemeentelijk projectleider Liesbeth Ponsen stapte op de stand van het alternatieve centrumplan af en verzocht de initiatiefnemers te vertrekken. Waarop deze spontaan besloten hun informatiecampagne buiten voort te zetten in het bushokje tegenover De Scheuter.

"Het is niet zo dat we willen voorkomen dat inwoners hun plannen zien. Ze hadden hun komst vooraf met ons moeten bespreken. Om onaangekondigd op een ander z'n infoavond te komen dat voelt niet goed", verduidelijkte Ponsen haar optreden.

Cranendonck e.o.