Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeenteraad Heeze-Leende unaniem vóór nieuwe bibliotheekvisie

HEEZE-LEENDE - Het omvormen van de bibliotheek Heeze-Leende naar een toekomstbestendige ontmoetingsplek gaat in januari 2018 van start. De gemeenteraad stemde unaniem voor de nieuwe bibliotheekvisie.

De nieuwe biebvisie is een reactie op de forse teruggang van zowel het bibliotheekbezoek als de gemeentelijke subsidie. Naast veel waardering voor de snelle totstandkoming van het visiedocument, plaatsten enkele raadsfracties toch kanttekeningen.

Zo drong een drietal partijen aan op een tijdige evaluatie van de voortgang bij het omvormingsproces. Het was vooral de eenmansfractie ABHL van Harrie Scheepers die om de tussenmeting vroeg. Liefst medio volgend jaar vóór de behandeling van de kadernota in de gemeenteraad. Ook de PvdA en D66 voelden voor een tijdige monitoring.

Op basis van de in de visie geformuleerde speerpunten zou uiterlijk 1 januari 2018 de huidige bibliotheek in de gemeente omgevormd moeten zijn tot een laagdrempelige faciliteit. Die voorziening moet samenwerking tussen sociaal-culturele organisaties stimuleren en inwoners uitdagen – via het aanbod – tot een leven lang leren en lezen.

Cranendonck e.o.