Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Gepensioneerden zijn weer de klos

OPINIEHEEZE - Naast alle verhogingen die ouderen gaan betalen worden de pensioenen voor het zoveelste jaar niet geïndexeerd. Ons inkomen daalt al jaren en wij hebben niet de mogelijkheid dit op een andere wijze aan te vullen.

Zo langzaamaan begint het nu toch tijd te worden dat de ouderen zich eens echt gaan roeren. Misschien dat 50PLUS of een andere ouderenpartij dit oppakt. Nu worden deze steeds, bij debatten hierover, niet serieus genomen en als het lachertje van de Tweede Kamer gezien.

Het wordt tijd voor wat anders.

We hebben voor de jongere generatie weken zo niet maanden kraamverlof, papadagen, studiedagen, adv-dagen, en weet ik veel wat voor dagen. Het wordt tijd om ook voor ons een dag te pakken. Wat te denken van een 'grijzekoppendag'?

Op die dag wordt er bijvoorbeeld niet gefietst, geen terrasje bezocht, gaan we niet met de trein voor midweekse uitjes, gaan we niet met de kleinkinderen naar pretparken, doen we niet aan vrijwilligerswerk, verlenen we geen mantelzorg, halen we geen kinderen van school en doen we geen boodschappen.

Buenos Aires

Wat doen we wel? We leggen een datum vast en verzamelen ons in de plaatselijke gemeentehuizen, bezetten alle loketten, geven uiting aan ons ongenoegen en zorgen ervoor dat alles stil ligt. We blijven dit herhalen net zoals de moeders dat doen op de Plaza de Mayo in Buenos Aires in Argentinië. Een dag de economie volledig ontwrichten, wat denkt u wat dit gaat kosten? Dit is wat anders dan het geneuzel over een plaspauze van buschauffeurs.

Men weet dan in ieder geval dat ouderen zich echt kunnen roeren en wellicht dat er dan bestuurders zijn die hun ogen openen.

Ton van den Berg, Heeze.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement