Volledig scherm
© stock.xchng

Geslaagd evenement 'Schaap en scheer' in Heeze verdiende meer bezoekers

HEEZE - 'Schaap en scheer' in Heeze was zondag 5 juni een leuk dagje uit voor het hele gezin. Een gevarieerd aanbod van activiteiten, muziek, een hapje en een drankje, ideaal weer en de afwisselende natuur van landgoed Kapellerput boden voor elk wat wils. Maar met een kleine duizend bezoekers was de belangstelling matig.

Misschien lag het aan de twee euro entree die betaald moest worden. In ieder geval niet aan het programma waarmee conferentiehotel Kapellerput het zestigjarig bestaan vierde.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Cranendonck e.o.