burgemeester Paul Verhoeven
Volledig scherm
burgemeester Paul Verhoeven

Heeze-Leende groeit naar bijna 16.000 inwoners

HEEZE-LEENDE - Burgemeester Paul Verhoeven becijferde de groei van het aantal inwoners  van Heeze-Leende op 190. Voor het grootste deel veroorzaakt doordat zich vorig jaar meer mensen in de gemeente vestigden dan er vertrokken. Verhoeven maakte de cijfers bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak dinsdagavond 2 januari in dorpshuis 't Perron in Heeze.

Hij stond verder nog even stil bij het tragische ongeval in Zeeland vorige maand van de drie vissers uit Heeze: "Het maakte de donkere dagen van december diep zwart."

Ook de vondst van het grote drugslab in Leenderstrijp rekende de burgemeester tot de dieptepunten in zijn gemeente vorig jaar.

Aan de positieve kant van de balans zag Verhoeven de huisvesting van statushouders in Heeze-Leende. Hij noemde die onderbrenging 'succesvol', gelet op 'het beperkte aantal huurwoningen'.

Daarnaast herinnerde hij aan het aanstaande begin van de bouwwerkzaamheden voor het Centrumplan Leende en de spoedige aanleg van de randweg Heeze met de woonwijk De Bulders.

Ook het project van de beide artsen met het koolhydraatarme dieet bij een grote groep Leendenaren telde hij bij de succesverhalen van het afgelopen jaar. De hapjes tijdens de nieuwjaarsreceptie waren hiervoor zelfs speciaal aangepast.

Aan het eind van de bijeenkomst werd de 'Verbinder van het jaar' bekendgemaakt, als persoon die de verbinding wist te leggen tussen inwoners, verenigingen en gemeentebestuur. Dit keer was de eer voor Maria Boonen uit Heeze. Dit vanwege haar vele vrijwilligerswerk in de gemeente bij onder andere Providentia in Sterksel en volksdansvereniging Maroesjka in Heeze.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement