Volledig scherm
© Archieffoto Bert Jansen/fotomeulenhof

Heeze-Leende huisvest vijf vrouwelijke statushouders op Kempenhaeghe

HEEZE-LEENDE - De gemeente Heeze-Leende huisvest binnenkort vijf vrouwelijke statushouders tijdelijk in accommodatie Cleyn Aa op Kempenhaeghe. Gemeente en Kempenhaeghe leggen op dit moment de laatste hand aan de bruikleenovereenkomst die daarvoor nodig is.

De gemeente Heeze-Leende kampt momenteel met een tekort aan huisvestingsmogelijkheden voor statushouders. Omdat voorziene locaties op dit moment nog niet beschikbaar zijn, zocht de gemeente naar alternatieven voor een tijdelijke huisvesting.

Op het terrein van Kempenhaeghe staat een accommodatie die onderdeel uitmaakt van het gastenverblijf en deze kan zo ingezet worden voor de tijdelijke opvang van vijf statushouders. De vijf jonge vrouwen zullen, zodra de andere locaties binnen de gemeente beschikbaar zijn, hiernaartoe verhuizen.

Overeenkomst voor tijdelijk gebruik

De gemeente sluit een bruikleenovereenkomst met Kempenhaeghe voor het tijdelijk gebruik van de accommodatie. Op dit moment leggen de gemeente en Kempenhaeghe de laatste hand aan die overeenkomst.

In Heeze-Leende wordt hard gezocht naar creatieve oplossingen om statushouders te huisvesten.Ook worden er gesprekken gevoerd met het bisdom om pastorieën daarvoor te gebruiken. Het bisdom staat er welwillend tegenover. Het zou voor het eerst zijn dat dit gebeurt in Zuidoost-Brabant.

Volgens hulpbisschop Rob Mutsaerts zijn de gesprekken met de gemeente echter al in een 'gevorderd stadium'.

Cranendonck e.o.