Volledig scherm
© Thinkstock

Heeze-Leende krijgt nieuwe lokale bibliotheekorganisatie

HEEZE-LEENDE - De toekomstvisie voor de nieuwe bibliotheek Heeze-Leende kreeg maandagavond 10 oktober de unanieme steun van de gemeenteraad. Dat betekent dat de gemeente in januari 2018 start met een omgevormde bibliotheek.

De visie is een reactie op de forse teruggang van zowel het bibliotheekbezoek als de gemeentelijke subsidie. Naast veel waardering voor de snelle totstandkoming van het visiedocument, plaatsten enkele raadsfracties toch kanttekeningen.

Zo drong een drietal partijen aan op een tijdige evaluatie van de voortgang bij het omvormingsproces. Het was vooral de eenmansfractie ABHL van Harrie Scheepers die om de tussenmeting vroeg. Liefst medio volgend jaar vóór de behandeling van de kadernota in de gemeenteraad. Ook de PvdA en D66 voelden voor een tijdige monitoring.

Frans Maas ( PvOJ) stelde voor het lidmaatschap van de bibliotheek gratis te maken. Vooral gelet op de huidige terugloop van het aantal leden. Wethouder Toon Bosmans (PvdA) vond het een interessant idee, dat hij wilde bestuderen. "Om daarmee meer volk te trekken naar een locatie waar veel te halen valt", aldus de wethouder.

Lees het hele artikel dinsdag in het ED of in de digitale krant

Cranendonck e.o.