Volledig scherm
© Thinkstock

IVN-wandeling Kapellerput en Sterkselse AA in Heeze

HEEZE - Het IVN Heeze-Leende houdt zondag 20 november een natuurwandeling voor het hele gezin in de omgeving van Kapellerput en de Sterkselse Aa in Heeze.

De tocht voert onder meer naar het ven Kapellerput met de daaraan verbonden legende. Het gebied is een oud Brabants landschap met restanten van vroegere heide, maar ook met loof- en naaldhout, een aantal waterpartijen, moerasjes, kleine weilanden en het dal van het meanderende riviertje de Sterkselse Aa.

De twee uur durende wandeling start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij conferentiecentrum Kapellerput en de deelname is gratis.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Cranendonck e.o.