Volledig scherm
© stock.xchng

Jongeren onder 16 jaar 's avonds niet meer welkom in Kraaientent Heeze

HEEZE - Jongeren onder de zestien jaar zijn 's avonds niet langer welkom in de carnavalstent van De Kraaienvangers in Heeze, ook niet onder begeleiding. Het bestuur van de carnavalsvereniging heeft de minimumleeftijd verhoogd van dertien naar zestien jaar.

Volgens voorzitter Wim Willems van De Kraaienvangers is het besluit genomen in overleg met de politie. Willems: ,,Een paar jaar terug was er een opstootje, maar dat heeft níets te maken met dit besluit. De werkelijke reden is dat het de laatste jaren erg vol zat in de tent." 

Volgens Willems was de inzet van meer beveiligers nodig geweest als er op dezelfde voet was verdergegaan. ,,Het leek ons verstandiger als de jeugd onder de zestien voortaan carnaval gaat vieren bij De Heibessums. Die richten zich specifiek op de jeugd." Overdag kan de jeugd ook nog terecht in de Kraaientent. Alleen het avondprogramma is voor haar niet toegankelijk.  

Ongewenste situaties

Uit een brief van het bestuur waarin het besluit wordt bekendgemaakt, blijkt dat er 'regelmatig ongewenste situaties' waren, omdat er grote groepen jongeren - vooral ook van buiten het dorp - in de tent carnaval kwamen vieren.

Volgens de voorzitter zelf valt het allemaal wel mee: ,,Er waren weleens opstootjes, maar nooit zo erg dat het compleet uit de hand liep. En als er nou verder helemaal niks was voor de kinderen, maar dat is niet zo. Ze kunnen naar De Heibessums, maar ook naar De Akkertoeters."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement