Volledig scherm
Voorzitter Johan Cuijten van Stichting Beheer Dorpshuis Heeze. © Tom Valstar/fotomeulenhof

Jubilerend dorpshuis 't Perron groeide tot centrale ontmoetingsplek Heeze

HEEZE – Dorpshuis ’t Perron in Heeze viert zaterdag 1 oktober het eerste lustrum. Na een roerige ontstaansgeschiedenis lijkt de accommodatie in deze vijf jaar de functie als centrale ontmoetingsplek waar gemaakt te hebben.

“Een laagdrempelig gebouw waarbij mensen elkaar ontmoeten, inspireren en zich verbonden voelen”, omschrijft voorzitter Johan Cuijten van Stichting Beheer Dorpshuis Heeze de huidige positie van ’t Perron.

D’n Toversnest
Oorspronkelijk verhuisden in 2011 zo’n vijftien huurders mee vanuit gemeenschapshuis d’n Toversnest naar het nieuwe dorpshuis aan de Schoolstraat. “In d’n Toversnest hadden ze allemaal hun zelfstandige koninkrijkjes met eigen koffievoorzieningen en regels. Dat is met veel tegenstand geüniformeerd. Het kostte jaren gewenning.”

Na vijf jaar is het volgens de bestuursvoorzitter ook tijd voor enige aanpassingen van het gebouw. Zo zouden vooral de kleine vergaderzaaltjes overdag beter bezet kunnen worden. Met nieuw meubilair, een beamer, frissere wandbekleding en het weghalen van de inkijk zijn ze voortaan aantrekkelijker voor de commerciële verhuur.

Uitgaven
Het waren uitgaven die de beheersstichting uit gereserveerde gelden betaalde. Daaruit moet ook het onderhoud bekostigd worden. “We gaan een onderhoudsplan opstellen, anders is het gebouw over tien jaar verloederd”, vindt Johan Cuijten.

Cranendonck e.o.