Volledig scherm
© Thinkstock

Leende krijgt ambulancepost aan de A2

LEENDE - In Leende komt een ambulancepost aan de A2. De gemeenteraad Heeze-Leende oordeelt 8 oktober over de ruim 1,4 miljoen euro voor de bouw, waarmee de naastgelegen brandweerkazerne ook de langverwachte extra uitrit krijgt.

De nieuwe standplaats voor ambulances gaat eind 2019 de posten in Maarheeze en Valkenswaard vervangen. Deze herschikking is een direct gevolg van het Spreidings- en Paraatheidsplan, dat de GGD Brabant-Zuidoost liet opstellen. De gemeente Heeze-Leende wil het onderkomen voor de ambulancepost realiseren.

Naast de directe nabijheid van de autosnelweg, heeft de locatie ook het voordeel dat de GGD de ruimten van de aangrenzende brandweerkazerne kan gebruiken. Zowel gemeente, GGD als de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost zijn het al eens over de plek aan het Biesven. De GGD gaat het nieuwe gebouw veertig jaar huren van de gemeente. Er worden vier ambulances en twee ondersteunende voertuigen gestationeerd. In totaal zijn er vijftien tot twintig arbeidsplaatsen mee gemoeid.

De plannen voorzien verder in de aanleg van een in- en uitrit via de Nachtegaallaan. Daarmee gaat ook een langgekoesterde wens van de brandweer Leende in vervulling. Hoewel het onderwerp nog in de gemeenteraad besproken moet worden, klinken vanuit de politiek al positieve geluiden. Voorop fractievoorzitter Frans Maas van PvOJ/GroenLInks. ,,Het is perfect dat die uitrit op de Nachtegaallaan er nu komt, want het heeft allemaal te lang geduurd."

Het collegevoorstel ruim 1,4 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de plannen staat maandag 8 oktober op de raadsagenda.