Volledig scherm
Ferry Beks . © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Lintjes voor zeven inwoners van Heeze, Leende en Sterksel

HEEZE-LEENDE - In Heeze, Leende en Sterksel deelden donderdag zeven mensen in de jaarlijkse lintjesregen. Twee van hen werden geridderd. 

Ferry Beks (43)

Een extra feestelijke dag voor de jarige Ferry Beks (foto hierboven). Vanwege zijn inzet voor KWF Kankerbestrijding, zijn jarenlange lidmaatschap van carnavalsvereniging De Heibessums én van wagenbouwersgroep Haisjo werd de Heezenaar onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beks, bij wiens dochter in 2009 leukemie werd geconstateerd, heeft zich sindsdien zeer actief ingezet voor KWF. Het Team Super Janske, waarvan Beks kartrekker is, deed mee aan diverse fietsevenementen zoals de Alpe d'HuZes waarmee ruim zestigduizend euro werd ingezameld.  

Hannie Berkers-Looijmans (60) 

Volledig scherm
Hannie Berkers-Looijmans . © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Hannie Berkers (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) kreeg haar lintje onder meer vanwege haar verdiensten voor fanfare St. Nicasius, waarvan ze 42 jaar lid was. Ze zat in de activiteitencommissie, deed hand- en spandiensten voor feest- en kienavonden en was betrokken bij het opleiden van jeugdleden. Daarnaast was ze acht jaar lid van Vriendenkring Kapelstraat en werkt ze vanaf 2014 vrijwillig als fotograaf bij Heeze24. Ook was ze drie jaar lid van blaaskapel 't Inventielke. 

Henk Engelen (63) 

Volledig scherm
Henk Engelen. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Al 55 jaar is Henk Engelen lid van RKSV Heeze. Nadat hij stopte met voetballen ging hij als vrijwilliger aan de slag. Ook was hij tien jaar lang verzorger van het eerste en tweede elftal. Engelen kreeg zijn lintje ook omdat hij al 25 jaar het El Grisio Kamp van RKSV Heeze organiseert. Bovendien is hij al 35 jaar betrokken bij de stichting Vakantie Komité Heeze, die in de zomervakantie allerhande activiteiten organiseert voor kinderen. Vanaf 2002 is hij hier voorzitter. Engelen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jac Kursten (71) 

Volledig scherm
Jac Kursten. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

De lijst van verenigingen waarvoor Sterkselnaar Jac Kursten zich al vele jaren inzet, is lang. Zo is het kersverse Lid in de Orde van Oranje Nassau vrijwilliger bij Dorpshuis Valentijn, lid van CV De Ossedrijvers, coördinator van de collectes voor KWF/de Goede Doelen Week en sinds 2007 lid van beugelvereniging De Oude Glorie. Bovendien is Kursten al 52 jaar toezichthouder en grafdelver in Sterksel. Hij stuurt de tuinploeg aan die elke maand het kerkhof onderhoudt en is betrokken bij het renoveren van graven. 

Hanneke Menting-Geerts (56)

Volledig scherm
Hanneke Menting-Geerts. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Hanneke Menting is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Veertig jaar lang was ze betrokken bij de Nederlandse Hockeybond, onder meer als scheidsrechter. Ook is Menting al twaalf jaar bij de Europese Hockey Federatie  technisch official tijdens Europese toernooien. Tevens zet ze zich vanaf 1975 in voor Hockey Heeze, waar ze onder meer bestuurslid en wedstrijdsecretaris was. Bij de plaatselijke hockeyclub is ze nog altijd het aanspreekpunt. Bovendien is ze ook nog eens schrijfster van het clublied. 

Ton van Mierlo (86) 

Volledig scherm
Ton van Mierlo. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Ton van Mierlo is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, onder meer vanwege zijn 51-jarig lidmaatschap van het koor Sint-Martinus, waarvan negen jaar als voorzitter. Ook was de Heezenaar een kleine dertig jaar ontwerper, bouwer en regisseur bij de wagenbouwersgroep van Vriendenkring Kapelstraat én bestuurslid van HEVO, de voorloper van ondernemersvereniging HWV. Van Mierlo dankt zijn lintje tevens aan de vele verdiensten voor hengelsportvereniging De Samenwerking, waarvan hij van 1978 tot 2017 lid was. 

Wilma van der Rijt-van der Kruis (58)

Volledig scherm
Wilma van der Rijt-van der Kruis. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Wilma van der Rijt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is sinds 1994 politiek actief voor het CDA, de laatste acht jaar als wethouder in Heeze-Leende. Voor haar partij verrichte ze tal van (bestuurlijke) activiteiten. Ook is Van der Rijt sinds 2011 lid en vanaf 2015 voorzitter van de Stuurgroep Dynamisch Platteland. Tevens maakt ze sinds zes jaar deel uit van de subcommissie Rechtspositie Politieke Ambtsdragers van het VNG en is ze vanaf 2014 voorzitter van de ODZOB, de regionale omgevingsdienst. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement