Volledig scherm
Een Albert Heijn-supermarkt. © Wikimedia Commons

Locatie tankstation/040 Fit in Heeze haalt hoogste score voor nieuwe locatie Albert Heijn

HEEZE - De locatie van het tankstation en 040 Fit aan de Kapelstraat in Heeze scoort het hoogste als mogelijke nieuwe plek voor de verplaatsing van de Albert Heijn. Kort daarop volgen het Kruisgebouw aan het gemeentehuisplein en de locatie Marskramer met de naastgelegen winkels en restaurants aan de Kapelstraat.

Dat bleek zaterdagmiddag bij de presentatie van de Centrumvisie door de werkgroep HEEZEnaar2025. Zo'n honderd belangstellenden waren ervoor naar dorpshuis 't Perron gekomen. Een ruime meerderheid vond het in de visie opgenomen toetsingskader een goed instrument voor het beoordelen van de locaties.

De werkgroep werd vorig jaar opgericht toen maatschappelijke onrust ontstond rond een mogelijke verplaatsing van de AH naar de plek van het huidige Kruisgebouw. HEEZEnaar2025 ziet de Centrumvisie als instrument om de komende jaren nieuwe ontwikkelingen in het dorpshart te beoordelen. Het opstellen van de visie gebeurde in gesprekken met zoveel mogelijk belanghebbenden en rekening houdend met negen thema's waaronder stedenbouw, verkeer, wonen, detailhandel en horeca.

Lees alles in het ED van maandag of in de digitale krant.