Marianne Vos
Volledig scherm
Marianne Vos © Getty Images

Marianne Vos nieuwe ambassadrice Brabantsedag Heeze

HEEZE – Marianne Vos is de nieuwe ambassadrice van de Brabantsedag in Heeze.  Dit jaar is de organisatie van de  Brabantsedag in Heeze gestart met het vormen van een club van ambassadeurs: Bekende Nederlanders en Bekende Brabanders die fan zijn van Brabantsedag. 

De eerste namen werden eerder bekendgemaakt: voormalige cultuurgezanten en musici Björn van der Doelen en Gerard van Maasakkers, auteur Wim Daniëls, commissaris van de Koning Wim van de Donk en burgemeester van Heeze-Leende Paul Verhoeven. Vanaf nu mag de Brabantsedag daar de naam van tweevoudige olympisch kampioene en twaalfvoudig wereldkampioene Marianne Vos aan toevoegen.

Sportvrouw

De Brabantse Marianne Vos is welbekend als baanwielrenster, wegwielrenster en veldrijdster. Ze is driemaal verkozen tot Sportvrouw van het jaar en na haar olympische titel in 2008 werd ze Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.  Marianne: ,,Als trotse Brabantse is het natuurlijk leuk om betrokken te worden bij de Brabantsedag. Net als de Brabantsedag is sport een belangrijke verbinder in de Brabantse samenleving en dat mag volgens mij ook uitgedragen worden.”

Binnen het thema voor de 61e theaterparade van de Brabantsedag is de woonplaats van Marianne, Babyloniënbroek, één van de onderwerpen. Bouwerij Skôn gaat de geschiedenis van Babyloniënbroek als zesde wagen tot leven brengen in de rollende theaterparade. ,,Nu Babyloniënbroek wordt uitgebeeld in de parade vind ik dit een extra mooie aangelegenheid om ambassadrice te worden”, aldus Marianne. ,,Wat ze in Heeze maken is met geen pen te beschrijven."