Volledig scherm
Countrydans The Olde Silver Dancers van KBO Milheeze. © JEanne van An\

Millheeze staat in het teken van de Brabantse Studenten Gilde landdagen

,,De bedoeling om studenten en de bevolking samen te brengen tijdens de Landdagen is goed gelukt dit weekend’, zegt Bertus van der Weijst uit Milheeze, voorzitter van de Brabantse Studenten Gilde uit Wageningen. Elk jaar wordt er door de studenten de landdagen gehouden. Dit jaar was Milheeze net als in 1984 aan de beurt. Net 34 jaar geleden werd op vrijdagavond de Millusse avond ingeluid met het Hertog Jan lied dat iedereen meezong. 

De Landdagen zijn  bedoeld voor jong en oud. Vrijdagmiddag kwamen eerst de schoolkinderen aan bod op sportpark het Rooi met een spelletjesmiddag, handbal, voetbal, tikkerspel, op goal schieten en natuurlijk was er een springkussen. ,,Leuk dat er zoveel kinderen zijn, en ze zo enthousiast zijn”, vertelt studente Evy Kleingeld van het Brabantse Gilde ,,Het is wel wennen om voor zo'n grote groep kinderen te staan, dat ben ik niet gewend.” 

Tekst loopt door na de foto.

Volledig scherm
Balspel tijdens de landdagen. © JEanne van An\

Na de sportmiddag stond er een bedrijfsexcursie bij varkenshouder van Bommel gepland waarna de studenten een maaltijd kregen voorgeschoteld bij een gastgezin in Milheeze. De avond begon in zaal de Weijerij met een thema – discussieavond Schuur te huur-Leegstand in het buitengebied , dit in samenwerking met ZLTO. 

Burgemeester Michiel van Veen opende de Landdagen en gaf zijn visie over het thema leegstand, waarna na een aantal stellingen een discussie op gang kwam.. Om half tien was het tijd voor de Millusse avond. Een gezellige avond met muziek, klets en dans door de Millusse mensen maar ook optredens van de Wageningse Studenten. Het feest ging door tot in de kleine uurtjes. Gezellig samen met elkaar, de studenten en het Millusvolk. En dat is de opzet van deze Landdagen.

Zaterdagavond  staat het Schuurfeest bij Café zaal De Molen aan het Kerkeind op het programma dat op 20.30 uur begint. Zondag sluit het Brabantse Studenten Gilde de landdagen af met een gezamenlijke brunch.

Volledig scherm
Thema-discussie avond leegstand op het platteland. © JEanne van An\
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement