Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Minder kassapunten Brabantsedag bleek verwarrend

HEEZE - Er waren dit jaar minder kassapunten (9 in plaats van 16) tijdens de Brabantsedag. Dat leidde tot onvrede en onduidelijkheid bij een aantal bezoekers. De organisatie vindt dat spijtig en biedt excuses aan. 

Alleen via de kassapunten is het parcours van de Brabantsedag bereikbaar. Volgens een bezoeker stuurden beveiligers  in de Nicasiusstraat  -waar tot vorig jaar ook een kassapunt was- zondag iedereen weg naar een andere entree, ook ouderen die slecht ter been waren. Namens de organisatie zegt marketingmanager Harald van Schie dat de instructie aan het ingehuurde beveiligingsbedrijf was om mensen die slecht ter been zijn juist wel door te laten. Hij belooft dat die instructie volgend jaar nog duidelijker gegeven zal worden. 

e-tickets

De Brabantsedag had tot vorig jaar 16 kassapunten. Dit jaar werden ook e-tickets verkocht. Bij de kassa's moet dan iemand staan met een scan-apparaat om de geprinte tickets te controleren. ,,We willen graag dat er zoveel mogelijk e-tickets gekocht worden. Dat is veiliger omdat er dan minder cash geld ligt bij de kassapunten. Maar die scans zijn best duur. Daarom hebben we het aantal kassapunten verminderd." De organisatie heeft de kassapunten die het meest gebruikt worden gehandhaafd.

Of er volgend jaar toch weer meer kassa/toegangspunten komen weet Van Schie nog niet. Dat moet nog besproken worden in het bestuur.