Volledig scherm
© Flip Franssen

Nieuwbouwproject De Bulders in Heeze wekt veel beroering

HEEZE - Er waren woensdag veel kritische en verontruste bewoners tijdens een bijeenkomst over het Heezer nieuwbouwproject De Bulders.

De eerste informatieavond over de toekomstige woonwijk De Bulders in Heeze werd woensdag zeer goed bezocht.

Op het gemeentehuis konden belangstellenden zich laten informeren over de woningbouwplannen en de aanleg van de aangrenzende Randweg. Tussen de ongeveer honderd personen die naar de bijeenkomst kwamen, zaten kritische omwonenden, verontruste dorpsgenoten maar ook geïnteresseerden in één van de 350 te bouwen, veelal duurzame, woningen.

Na de voltooiing van de Randweg aan de zuidzijde van de kern van Heeze, volgens planning op zijn vroegst eind 2017, kan een start worden gemaakt met de ontwikkeling van de woonwijk De Bulders.

Daarvoor zullen nog wel wat hobbels moeten worden genomen omdat nog niet alle benodigde percelen zijn aangekocht. De vragen aan de aanwezige medewerkers van het projectteam waren zeer divers: over archeologische waarden, geluidsnormen, de verkeersafwikkeling, de vrijheid van bouwen en verontreinigde grond op bepaalde plekken van het tracé.

Lees het hele bericht in het ED of via de digitale krant.

Cranendonck e.o.