Volledig scherm
De onthulling van het straatnaambord door Henk Bosman, gistermiddag op het gemeentehuis in Heeze. © Foto Ton van de Meulenhof

Oud-burgemeester Henk Bosman van Heeze onthult eigen straatnaambord

HEEZE - Oud-burgemeester Henk Bosman van Heeze (83) onthulde woensdagmiddag ‘apetrots’ het straatnaambord met zijn naam. Voortaan heeft de nieuwe woonwijk De Bulders een Bosmanstraat.

,,Het is een bijzondere dag voor mij en m’n familie. Ik had het niet verwacht, maar was apetrots toen burgemeester Paul Verhoeven me een paar maanden geleden belde”, verwoordde de oud-burgemeester zijn dankbaarheid.

Henk Bosman was van 1976 tot 1997 burgemeester van Heeze. Met de samenvoeging van Heeze, Leende en Sterksel eindigde zijn ambtsperiode. De naar hem vernoemde straat komt centraal door het westelijke deel van de nieuwe woonwijk De Bulders in Heeze te lopen.

Paul Verhoeven: ,,In de samenleving wordt nog steeds met veel respect over Henk Bosman gesproken. Vooral vanwege zijn aandacht voor de inwoners, maar ook de Brabantsedag. We vonden het tijd deze verdiensten te markeren met een straatnaam.”

Meestal worden in Nederland straatnamen gebruikt van reeds overleden personen. Heeze-Leende week echter al eerder van deze gewoonte af met de Hans van Breukelenweg.

,,Tegenwoordig gebeurt het best vaak. Zeker bij mensen met verdiensten”, aldus Jo Schiffelers. Hij is lid van de gemeentelijke straatnamencommissie, die B en W adviseerde.

Tijdens de bijeenkomst werden nog enkele andere nieuwe straatnamen in het gebied genoemd, vaak gebaseerd op recent archeologisch onderzoek. Zo komt er een Spieker: een vroegere voorraadschuur waarvan de resten gevonden werden. Verder gaat een straat Ringgreppel heten en komt er een Bree eik. Die is vernoemd naar een grote dikke eikenboom die er ooit stond.