Volledig scherm
Mede-initiatiefneemster Suzanne Verploegen met in de riksja de beide dagelijkse coördinatoren van het project in Heeze-Leende, Jos van Horrik en Rob Koster. © Rene Manders/fotomeulenhof

Ouderen die nauwelijks meer buiten komen mee in een riksja door Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE - Ouderen die niet meer kunnen fietsen en nauwelijks buiten komen, mogen met een vrijwilliger meerijden in een riksja. Met de wind in de haren op weg naar hun dierbare plekken en de daaraan verbonden herinneringen en verhalen. Dat is het concept van 'Fietsen alle jaren' om ouderen uit hun sociale isolement te halen.

Het idee ontstond een paar jaar geleden in Denemarken en vond met ondersteuning van de Fietsersbond, op enkele plekken navolging in Nederland.

Heeze-Leende neemt het voortouw in Brabant en wil het idee naar de rest van de provincie uitrollen. Op vrijdagmiddag 7 oktober is de aftrap van het project op het gemeentehuis in Heeze tijdens de Landelijke Ouderendag.

"We hopen dat dit initiatief weer andere mensen inspireert om het elders in Brabant van de grond te trekken. Zelf hoeven we daar niet per se actief bij betrokken te worden. Maar we hebben wel een bepaald format in handen waar anderen gebruik van kunnen maken", legt Suzanne Verploegen uit. Ze is samen met Mat Cremers initiatiefnemer in Heeze-Leende.

Cranendonck e.o.