Volledig scherm
De kering op archiefbeeld, waar wordt gezocht naar de vermisten. © Google Maps

Politie en marine zoeken opnieuw naar vermiste sportvisser uit Heeze

NEELTJE JANS/HEEZE - De politie is samen met de marine bij de Oosterscheldekering een nieuwe zoekactie gestart naar de 67-jarige sportvisser uit Heeze, die begin december vermiste raakte bij een ongeluk.

Tegelijkertijd zoeken ze naar een Arnemuidenaar die sinds twee weken spoorloos is. Het Landelijke Team Onderwaterzoekingen zoekt, bij het begin van de kering vanuit Schouwen-Duiveland gezien, met sonar naar de stoffelijke overschotten van de twee vermisten. "Op dat punt komt de stroming samen. We hopen daar ten minste één lichaam te kunnen vinden", zegt een woordvoerder van de politie. Wanneer met sonarapparatuur iets verdachts wordt waargenomen, worden duikers ingezet. Bij de kering staan een politietrailer en meerdere politieauto's.

Tiny van Kessel

De vermiste sportvisser is de 67-jarige Tiny van Kessel uit Heeze. Hij raakte begin december vermist, toen zijn vissersbootje in dichte mist omsloeg in de omgeving van de kering. Hij zat samen met vader en zoon Adriaan (79) en Erik (51) van Asten in de boot. Het lichaam van Erik spoelde later aan bij de Mattenhaven op Neeltje Jans, Adriaan werd levenloos gevonden bij het wrak van het bootje bij de Roggenplaat.

Meerdere dagen werd naar de vermiste Tiny van Kessel gezocht, onder meer met sonarapparatuur, maar zijn stoffelijke overschot werd niet gevonden. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement