Volledig scherm
© Thinkstock

Restaurant Boreas uit Heeze in top GaultMillau-gids 2016

HEEZE - Restaurant Boreas in Heeze krijgt de hoogste Brabantse notering in de eredivisie van de GaultMillau-gids van 2016. Negen Brabantse restaurants maken deel uit van de gids. Boreas krijgt 19 punten.

De eredivisie (16 punten en hoger) van de gele restaurantgids telt 84 restaurants, vijf meer dan vorig jaar. De GaultMillau gids voor 2016 is maandag gepresenteerd in de Rai in Amsterdam. De absolute top telt drie restaurants. De Librije (Zwolle), Manoir Restaurant Inter Scaldes (Kruiningen) en de Leest (Vaassen). Boreas (Heeze) volgt op de vierde plek.

Net onder de top
De Treeswijkhoeve (Waalre) zit daar vlak onder met 18 punten, De Lindehof (Nuenen) en Wollerich (Sint-Oedenrode) krijgen er beide 17. Zarzo (Eindhoven), Noble (Den Bosch), De Zwaan (Etten-Leur), Cordial (Oss) en Mijn Keuken (Wouw) volgen met 16 punten.

Bij de lievelingsadressen van GaultMillau staan verder Avant-Garde Van Groeninge (Eindhoven, 15), Wolfslaar (Breda, 15), De Heer Kocken (Vught, 14), De Luytervelde (Eindhoven, 14), Auberge du Bonheur (Tilburg, 13), Auberge Het Kookhuys (Hilvarenbeek, 13), Shiro (Den Bosch, 13), Lucas (Reusel) en Sec (Oisterwijk) sluiten met 12 punten de lijst af.

Cranendonck e.o.