Volledig scherm
Prins Robert dun Urste en prinses Nienke van De Lindse Blaos. © -

Robert Schoone prins carnaval Leende

LEENDE – Robert Schoone (26) is de 57e prins carnaval van Leende. Hij werd zaterdagavond 6 januari als prins Robert dun Urste gepresenteerd tijdens het drukbezochte prinsenbal van carnavalsvereniging De Lindse Blaos in gemeenschapshuis De Meent in Leende.

Robert Schoone werkt in het dagelijks leven bij de firma Coppens in Westerhoven, waar hij verantwoordelijk is voor de toelevering van agrarische benodigdheden aan de veehouderij.

Zijn vriendin Nienke Gerlings (22) staat hem tijdens de carnavalsdagen als prinses terzijde. Zij werkt als kapster en nagelstyliste. Het tweetal woont op de Paaldijk in het buitengebied van Leenderstrijp en heeft als hobby’s onder meer voetballen, allerlei activiteiten binnen het Leendse carnaval en rijden op de quad van Robert.

Kanon

Nadat zaterdagavond afscheid genomen was van de vorige heersers van Blaosdonk, prins Peer dun Vuufde en prinses Gerrie, stapten hun opvolgers in de schijnwerpers via een circusact met een levensgroot kanon.

Het nieuwe prinsenpaar Robert en Nienke voert als motto: ‘Waogen bouwen of bleve sjouwen, carnaval in Lind dar bliede van houwe!’

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement