Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Slaapdeskundige Sigrid uit Heeze wint Vrouw in de Media Award Brabant

HEEZE - Kinderneuroloog en slaapdeskundige Sigrid Pillen uit Heeze ontving dinsdag de Vrouw in de Media Award voor Noord-Brabant.

Dit wil zeggen dat Pillen zich volgens 39 procent van de stemmers het beste in de media heeft geprofileerd. Bijvoorbeeld omdat ze in begrijpelijke taal de achtergrond en impact van slaapstoornissen onder de aandacht brengt. 

Stemmen

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn. De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn tien landelijke en per provincie tien regionale rolmodellen geselecteerd. Er kon tot zondag 4 februari worden gestemd.

Slapen

Sigrid Pillen werk als kinderneuroloog bij het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en wijdt zich aan slaapstoornissen bij kinderen. Daarnaast is ze voorzitter van de vereniging Kind & Slaap. Volgens de stemmers is Pillen een bevlogen arts die in de media aandacht vraagt voor een belangrijk gezondheidsprobleem en de behandelingsmogelijkheden. ,,Ze verricht baanbrekend werk op haar vakgebied en kan goed ingewikkelde zaken uitleggen”, aldus de motivatie van een van de stemmers.

De Boxmeerse Kika van Es, profvoetballer bij het Nederlands elftal en bij FC Twente, eindigde met 20 procent op de tweede plaats. Communicatiedeskundige Amanda Schiltmans – Molter uit Son en Breugel ontving 9 procent van de stemmen en werd daarmee derde. 

De landelijke Vrouw in de Media Award 2017 gaat naar Annemarie Heite, boegbeeld aardbevingsproblematiek in Groningen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement