Volledig scherm
Horecapand aan de Nieuwendijk 9 in Heeze gaat tegen de vlakte © Google streetview

Sloop van Grand-café D'n Himmel in Heeze begonnen

HEEZE - Ooit gefeest in Café de Kwieb, gedanst in Mother's Café, of de polonaise gelopen in D'n Himmel? Een stukje feesthistorie verdwijnt uit het dorp van Het horecapand aan de Nieuwendijk 9 in Heeze gaat tegen de vlakte. 

Nadat de gemeente Heeze-Leende het pand eerder dit jaar aankocht, is de aannemer deze week begonnen met slopen. De verpaupering aan de kop van de Nieuwendijk is de gemeente een doorn in het oog. B en W beschouwen de aankoop als een eerste stap naar een 'revitalisering' van dit deel van de straat.

Achterstallig onderhoud

Het pand gaat helemaal tegen de vlakte.  Door achterstallig onderhoud vormen de panden aan de rotonde van de Nieuwendijk niet bepaald een mooie entree. De gemeente Heeze-Leende is nog bezig om het pand op nummer 5  (Hees en Leen/ De Gouden Leeuw) ook aan te kopen, maar dat duurt langer dan verwacht, laat een woordvoerder weten.,,Uit veiligheidsoverwegingen wordt dit deel alvast gesloopt. Een leegstaand pakt trekt vandalisme aan en dat willen we allemaal niet."

Op termijn moet de plek een nieuwe invulling krijgen, maar hoe de gemeente de herontwikkeling precies gaat invullen is nog onduidelijk. Eerder liet wethouder Wilma van der Rijt weten dat er waarschijnlijk woningen komen op de plek van de horecapanden.