Eerdere bijeenkomst van dieet-avond van de artsen in Leende. foto Kees Martens
Volledig scherm
Eerdere bijeenkomst van dieet-avond van de artsen in Leende. foto Kees Martens

Sportarts in Leende: geen koolhydraten meer

LEENDE - De tweede informatiebijeenkomst van het project 'Gezond dorp' in Leende leverde woensdagavond een zaal vol aandachtige toehoorders op. Ruim vijfhonderd belangstellenden trokken naar hotel Jagershorst. Overwegend dertigplussers, waarbij de vrouwen in de meerderheid waren.

Ze luisterden anderhalf uur naar het gloedvolle betoog van sportarts Hans van Kuijk over een voedingspatroon met weinig koolhydraten en meer gezonde vetten. Af en toe pauzeerde hij voor, soms kritische, vragen uit de zaal. Zoals de gevolgen van zo'n dieet voor vegetariërs, diabetici of fanatieke sporters. Steeds kwamen zijn antwoorden neer op het uitbannen van koolhydraten. Een lange opsomming van voedsel dat uit de voorraadkast moest verdwijnen met bovenaan brood, rijst en pasta.

Willem en Nel Heemskerk uit Leende vonden het alles bij elkaar een positief verhaal. "Terwijl we met een zekere scepsis hierheen kwamen. Je kunt er bepaalde problemen mee oplossen, dat was voor ons toch een eyeopener", vond Willem Heemskerk.