Volledig scherm
© Thinkstock

Sterksel krijgt weer een Spar-supermarkt

STERKSEL - De Attent-dorpswinkel in Sterksel wordt omgevormd tot een Spar-supermarkt. Na tien dagen verbouwing opent de vernieuwde dorpswinkel op woensdag 19 oktober om 19.00 uur feestelijk de deuren.

De afgelopen twee jaar was Wesley Beelen (24) bedrijfsleider van de buurtsuper. Onder zijn leiding steeg de omzet met ruim twintig procent. Daarmee was de winkel weer geschikt voor de Spar-formule. Tot vijf jaar geleden draaide de zaak ook als Spar-supermarkt.

Beelen ziet de ingevoerde zondagopening en de verbeterde brood- en groentenafdeling als belangrijke oorzaken voor de forse omzetstijging. Ook in de nieuwe opzet werkt de bedrijfsleider met vier betaalde deeltijdkrachten en verder vrijwilligers.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Cranendonck e.o.