Volledig scherm
Stichting Vrienden Wagenbouwers

Stichting Vrienden Wagenbouwers Heeze wil continuïteit groepen Brabantsedag waarborgen

HEEZE - Het is niet zo dat er nu al wagenbouwersgroepen op omvallen staan, maar de vijf initiatiefnemers van de Stichting Vrienden Wagenbouwers willen voorkomen dat het gebeurt.

"We vinden het startgeld van de Brabantsedag (duizend euro per groep, red.) krap en zien enkele groepen al enige jaren in financiële problemen zitten. Ze kunnen het nauwelijks bolwerken", legt secretaris Johan Doezé uit.

"We willen de continuïteit van alle zestien groepen waarborgen. Er mag niets meer afvallen", benadrukt bestuurslid PR Thijs Verleg.

Doezé: "Anders zou dat het einde van de Brabantsedag kunnen betekenen. Zo'n tien groepen zijn goed georganiseerd. Maar bij enkele is dat minder. Ze hebben niet zoveel leden en dus ook minder sponsoren en een kleiner aantal mensen dat meebouwt."

"Dit proberen we met onze nieuwe stichting op te plussen middels een financiële injectie. Maar we willen ook kijken of we voor nieuwe leden kunnen zorgen die zich bij die groepen aan gaan sluiten", verklaart Doezé.

Het benodigde geld wil de nieuwe stichting dit jubileumjaar inzamelen met vier acties. Daarvan zijn een loterij en een dienstenveiling de belangrijkste.

Lees het uitgebreide verhaal in het ED van vrijdag of in de digitale krant.

Cranendonck e.o.