Volledig scherm
Koningsdag in Heeze. © Roy de Leijer.

Stormbaan publiekstrekker bij koningsdagvermaak Heeze

HEEZE - Mikken op een enorm opblaasbaar dartbord, hangen aan een spijkerbroek en scheuren in een snelle kart. Het is slechts een greep uit het koningsdagvermaak op de velden van korfbalvereniging Eymerick in Heeze.

De meeste belangstelling ging vrijdag bij de goedbezochte Spektakelmiddag echter uit naar de nieuwe XXL-stormbaan. Het grote opblaasbare gevaarte met obstakels en glijbanen viel niet meteen bij iedereen in de smaak. Waar het ene kind de stormbaan direct ‘mega-gaaf’ vond, had een ander wat meer drempelvrees. Dat merkte ook Aad Mathijssen, die met zijn zoontjes van 3 en 4 jaar het kunststof hindernisparcours trotseerde. Mathijssen: “De oudste durfde de eerste keer nog niet zo goed. Bij de tweede poging was ik hem al meteen kwijt. Het was een mooi excuus om zelf nog een keer te gaan."

Kartbaan

Ook bij de kartbaan klopte het hart van menig volwassen bezoeker wat sneller. Plaatsnemen achter het stuurtje van de snelle graskarts is echter strikt verboden voor vaders en moeders, stelt Hans van der Vorst: “De verzekering staat het bovendien niet toe.” De kartbaan is een vertrouwd onderdeel van de kindermiddag van korfbalvereniging Eymerick. “We hebben de karts al een jaar of twintig”, vertelt Van der Vorst.

Grootser opgezet

De Spektakelmiddag telde verder veel nieuwe onderdelen. “Alles is dit jaar wat grootser van opzet. Ook zijn er meer spellen. We hadden bijvoorbeeld al wel een stormbaan, maar deze is wat minder standaard”, legt Lieke van der Vorst uit. De jeugd kon zich verder onder meer vermaken in een pannakooi, met een workshop van dansvereniging Lucky Bandits, een ponyritje, of een van de activiteiten bij de 'buren' van de korfbalclub: tennisvereniging TC Heeze en handboogsportvereniging Rozen van Oranje. Ondanks alle vernieuwingsdrang zijn beproefde oud-Hollandse spelen als sjoelen en blikgooien ook dit jaar opgenomen in het programma van de kindermiddag. Wel duurde het vaak even voordat de kinderen het spijkerpoepen of peperkoekhappen onder de knie hadden.

Het vergt steeds meer creativiteit om kinderen achter de Playstation weg te krijgen, merkt Ricky van Dam: “Maar als het mooi weer is, dan komen de kinderen en hun ouders bijna vanzelf.” Lieke vult aan: “Het vinden van voldoende vrijwilligers was eigenlijk nog een van de lastigste klussen. Veel van onze leeftijdsgenoten vieren vanmiddag namelijk Koningsdag in Eindhoven.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement