Volledig scherm
© Thinkstock

Toekomstvisie moet tot unieke lokale bestuursvorm nieuwe bibliotheek Heeze-Leende leiden

HEEZE-LEENDE - De geplande nieuwe bibliotheekorganisatie in Heeze-Leende zou uniek voor de provincie zijn, omdat er voor het eerst sprake is van een lokale bestuursvorm. Het raamwerk van de nieuwe opzet is gebaseerd op een zestal speerpunten, waarbij de lokale verankering als absolute voorwaarde geldt voor een succesvol vervolg.

Het is allemaal te lezen in de toekomstvisie 'De nieuwe bibliotheek Heeze-Leende'. De visie ontstond het afgelopen halfjaar in een samenwerking van de stichting 'Vrienden van de bieb', de gemeente en dorpshuis 't Perron met plaatselijke maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen.

Het stuk kreeg al de steun van B en W en wordt maandag 10 oktober ter instemming voorgelegd aan de gemeenteraad van Heeze-Leende. Het is dezelfde raad die om de toekomstvisie vroeg. Dit tegen de achtergrond van een fors teruggelopen bibliotheekbezoek en het snoeien van de gemeentelijke subsidie.

De zes speerpunten in de toekomstvisie beschrijven een laagdrempelige bibliotheekvoorziening, die samenwerking tussen sociaal-culturele organisaties stimuleert en de inwoners via het aanbod uitdaagt tot een leven lang leren. Verder moet de bibliotheek zorgen voor studie-, werk- en ontmoetingsplekken in Heeze-Leende en dan met name in dorpshuis 't Perron.

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant

Cranendonck e.o.