Restaurant Tribeca in Heeze.
Volledig scherm
Restaurant Tribeca in Heeze. © Kees Martens

Tribeca in Heeze nestelt zich in culinaire top

HEEZE-LEENDE - In een adem genoemd worden met de absolute top-restaurants de Librije, Inter Scaldes en De Leest: Tribeca in Heeze gooit hoge ogen. Het vorig jaar augustus geopende restaurant - op de locatie waar eerder Boreas** zat - dendert de top tien binnen van restaurantgids Lekker 2018.

De zaak van Jan en Claudia Sobecki staat op plek zeven in de gids voor 2018, vorig jaar was dat nog plek 20. Tribeca behoort daarmee tot de drie grootste stijgers in de lijst en is volgens de samenstellers het 'lekkerste' restaurant van zuidelijk Nederland (Noord-Brabant en Limburg). Van Michelin ontving het restaurant vorig jaar amper vier maanden na de opening twee sterren. Op plek negen staat De Lindehof, ook twee sterren, van de Nuenense topchef Soenil Bahadoer.

Michelin-gids 

Voor veel restaurateurs zijn het spannende tijden aan het eind van het jaar, als de restaurantgidsen met hun lijstjes komen. Voor de toppers draait het vooral om de Michelin-gids die begin december verschijnt. Maar daaraan vooraf gaan de GaultMillau 2018 en dus de Lekker. En in die laatste staan niet zomaar alle sterrenzaken in de regio. Opvallende afwezigen zijn bijvoorbeeld Zarzo en Wiesen in Eindhoven.  

Jan Sobecki.
Volledig scherm
Jan Sobecki.

In totaal plaatste de restaurantgids zeven adresjes in Zuidoost-Brabant in hun jaarlijkse nationale top 100, dit keer de veertigste editie. De Treeswijkhoeve in Waalre (twee sterren) en Avant-Garde Van Groeninge (een ster) staan respectievelijk op plek 32 en plek 34. 'Van Groeninge' in het Philips Stadion daalde weliswaar twee plaatsen ten opzichte van de lijst van 2017, het restaurant presteert al vele jaren zeer constant in 'de Lekker'.  Wollerich (een ster) in Sint-Oedenrode maakt de rentree in de top 50 op plek 49, twee plekken hoger dan vorig jaar.

Op nummer 70 staat De Karpendonkse Hoeve waar chefkok Peter Koehn al 38 jaar onafgebroken 'zijn' Michelinster weet te behouden. Eind dit jaar neemt hij afscheid. 'De Karpendonk' stond in 2010 nog in de top 30. Ook de Luytervelde weet zich te handhaven: de hoeve in Acht staat in de 2018-editie op plek 87, drie plaatsen lager dan in de lijst van dit jaar.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement