Volledig scherm
Kasteel Heeze. © Ronald Otter

Uitgebreid cultureel programma Kunstsmullen in Heeze

HEEZE – De culturele activiteiten in Heeze staan deze maand voor een belangrijk deel in het teken van het jaarlijkse evenement Kunstsmullen. Dit keer is het thema ‘Verwondering’ en de festiviteiten duren van donderdag 6 tot en met zondag 30 oktober.

De kern van het evenement is de openluchtexpositie langs de oprijlaan van Kasteel Heeze en de overige omringende lanen. Gedurende de volledige periode staan er 31 werken van 23 kunstenaars opgesteld. Bovendien worden op een deel van het parcours, aan de Boschlaan, ook producten van basisschoolleerlingen uit Heeze en Leenderstrijp tentoongesteld. Ze zijn het resultaat van gericht kunstonderwijs op deze vijf scholen.

Exposities
Verder is er tijdens de weekeinden een wisselend kaderprogramma. Zo tonen van 6 tot en met 9 oktober vijf galerieën hun werken in Kasteel Heeze onder het motto ‘De verwondering van het maken … en het zien!!’. Deze expositie is dagelijks van 11.00 tot 17.30 uur te bezichtigen. En in hetzelfde weekeinde, op 8 en 9 oktober, laten Heezer horecaondernemers de bezoekers tegen een geringe bijdrage genieten van hun culinaire kunstwerkjes. Dit gebeurt in kleine chalets langs de oprijlaan. Bovendien wandelt troubadour Henk Jansen over het parcours en zingt met zijn gitaar allerlei volksliedjes.

Dans
Het daaropvolgende weekeinde zijn op zaterdag 15 en zondag 16 oktober de jongeren van de Social Creative Cloud uit Leende te gast. Samen met onder meer leerlingen van DQ Dance verzorgen ze onder het thema Rep & Roer verschillende optredens in het centrum, zoals op het podium aan het begin van de oprijlaan.

Zaterdag 22 oktober zijn er van 10.00 tot 17.00 uur allerlei activiteiten bij winkeliers in de dorpskom van Heeze.

De toegang tot alle onderdelen van Kunstsmullen is gratis.

Cranendonck e.o.